20 Sep kl. 22.46

Oproduktiv Dag

Hej!

Över alla dagar sedan jag blev sjukskriven så är nog idag jag gjort minst. Annars försöker jag alltid hitta något, men som jag nämnt innan börjar det ta slut och rastlösheten tar över mer och mer. Kunde inte hålla mig för att inte sova några timmar, så att vända tillbaka dygnet gick sådär idag med men jag är betydligt tröttare så jag funderar på att gå och sova ett par timmar till för att sedan gå upp hyfsat tidigt imorgon. Samtidigt är de ju väldigt roligt att kolla på VM och jag har h ganska många timmar kvar innan de är slut så vi får väl se hur det blir med den delen. 

Jag har beslutat mig för att rida imorgon, dock med sällskap ifall det skulle vara så att det händer något. Tänkte rida i ridhuset eftersom de ska blåsa och vara dåligt vänder samt är jag sugen på att trimma lite. Mina muskler kommer få arbeta så att säga men jag är så taggad. Äntligen kan jag sätta på mig stövlarna igen och fylla hjärtat. Jag har alltså inte träffat C på 2 veckor. Lite jobbigt. 

Lördag blir det fullspäckat, ska följa med en kompis på tävling. Känner att jag klarar av det och det ska bli så skönt att komma ut i tävlings kretsar igen även om det inte är jag som ska tävla. Det är världens bästa A som ska åka så det blir inte så krångligt, hon är väldigt enkla att ha och göra med.  Eventuellt inflyttningsfest på lördag kvällen beroende på hur jag känner. 

Måndag är det dags för återbesök, förblir optimistisk
-Ebba 


20 Sep kl. 03.47

Tävlingssäsongen, vad är kvar?

Hej! 
 
Den här skadan jag drog på mig har ju satt lite käppar i hjulet. Mycket jag ville hinna med innan säsongen är slut finns inte ens på kartan längre tyvärr. Jag har försökt tänka efter vad som känns rimligt. Ska man vara realistisk så finns det ju en chans att jag kan ramla av under en träning och då står jag där med en trasig käke och minst 1 månad extra kovalecens. Så mina tankar och planer är lite spridda. Rent statistiskt så har jag ju inte ramlat av sedan december, och borde väl inte göra nu heller men om jag ska fortsätta enligt plan kommer vi gå upp en klass och då kommer helt plötsligt chansen tillbaka. Så jag vet rent ut sagt inte hur jag ska göra. Skippa hoppning och tävling helt tills det är helt bra eller ska man hålla sig på nivån man är just nu, bara för att få göra det jag vill mest. 
 
Innan vi är tillbaka så har ju innomhus säsongen börjat och samtisgt så börjar ju tävlingarna tunna ut och det blir längre att åka med mera. Charsmin och jag trivs så mycket bättre utomhus  och har inte riktigt haft några toppenresultat inne. Det är så mycket som ska tänkas över. Skulle det vara bättre att lägga pengarna för tävling på träning istället och gå ut nästa år på den nivån vi tänkt avsluta detta året med.
 
Tanken var ju att debutera LC på hemmaplan den 20 oktober. Men det är om en månad, just nu känns det inte alls som om att de finns på kartan. Men allt beror ju på hur pass snabbt jag läker så att säga. 
 
Jag har egentligen bara två tävlingar inplanerade än så länge, men med viss reservation att jag jobbar kan det ju såklart ändras. 
20 Oktober - Vetlandaortens Ryttarförening 
Jönköping Fältrittklubb - 10 November 
Vet inte om klasserna passar för mig på JFK men datummässigt passade det bra. 
 
Målet med allt tävlande är så att vi nästa år kan vara med och hoppa Fjord SM. De öppna klasserna är vi ju kvalade till men vi vill ju precis som alla andra hoppa SM klassen och för att hinna känns det som vi behöver sätta igång så snabbt som möjligt. Då behöver vi hoppa upp ett hack i klasserna och vi känner oss redo. Trots att vi precis satt igång så känns det väldigt möjligt just nu. 
 
Hur det blir vet jag inte än, men blir lite klarare efter måndag. Jag håller mina tuppar för att det blir goda nyheter. 
- Ebba
 
 
Postat i kategorin: Tävling
19 Sep kl. 06.45

Upplägg en helt vanlig vecka - Team Giallo Edition

Hej! 
 
Nu när jag har väldigt mycket tid över händer det ibland att jag funderar över väldigt många olika saker. Det som har funnits i mitt huvud de senaste dagarna är på grund av något som jag fick berättat för mig för bara ett par dagar sedan. Charsmin har ganska lätt för att bli fet om hon inte motioneras och hon ska nu under min konvalecens blivit tjockare trots att hon blivit riden. Ryttaren som har ridit kunde inte förstå vad hon ''gjorde fel''. Såklart har det inte blivit fel på något sätt utan eftersom hon är den enda som ridit henne och inte hunnit varje dag har C väl lagt på sig extra kilo, skulle jag tro. Tanken som kom upp i mitt huvud var. Hur lägger jag upp mina ridpass på en vecka? Eftersom C har hållt sig i trim på detta. 
 
När jag väl tänkte efter så kom jag på att jag inte har någon aning. Det känns som jag mest går på känsla, förstå ming inte fel jag planerar alltid mina dagar men hur det kommer sig att jag lade just den typen av motion den dagen. Ska jag vara ärlig har jag aldrig tänkte på detta utan bara lagt upp det som jag tyckt blibit bäst. Men nr jag väl gick in lite mer på djupet såg jag ett återkommande mönster. Nästan varje vecka så har jag lagt hårdare i början, underhållt det i mitten av veckan, hopptränat på helgen och sedan tagit det lungt igen. Detta är en vecka där det alltså inte varit tävling innan. 
 
Så jag antar ett en helt vanlig vecka skulle se ut något sånt här. 
 
Måndag: Dressyrpass i ridhuset. 
- Vill alltid börja veckan med att stämma av hästen, känna lite på vad som behövs jobbas på. Oftast samma saker, men för att verkligen se och känna. 
Tisdag: Rider alltid ut.
- Dock mer genomtänkt, försöker få in lite övningar som kan hjälpa ta oss igenom de som inte riktigt stämde under måndagen.
Onsdag: Tömkör eller rider ut. 
Vill att hästen ska vila ryggen eller bara få komma ut i skogen utan krav
Torsdag: Tömkör eller rider ut. 
- Beroende vad som gjordes på onsdagen gör det andra denna dagen.
Fredag: Ridhus eller paddock
- Besöker lite de övningar som gjorde under måndagen.
Lördag: Hoppträning
Söndag: Söndagar blir antingen vilo dag eller skritt tur. 
 
Ni regerar säkert på att det inte finns någon vilo dag, dock så mår C bäst av att röra på sig. Dock blir det alltid så att hon vilar och någon av passen under veckan går bort. Antingen för att någon annan rider ellerför att jag inte kan. Men hade jag haft henne helt för mig själv så hade jag nog lagt upp det såhär. Ni vet ju att jag är mycket för att planera men detta har jag faktiskt lämnat ganska mycket åt slumpen. Sedan är jag en människa som kan ändra sig i sista sekund. Men oftast väljer jag att följa schemat. 
 
Funderar ni mycket på hur ni ska lägga upp era veckor eller tar ni det som de kommer? 
- Ebba
 
 
Slänger med en av mina favorit låtar för tillfället 
 
Postat i kategorin: Team Giallo, Träning